
שלום לכולם/ן
במהלך חודש פברואר קיימה נבחרת מנחי ומנחות STEMaianot, יום למידה שעסק ב'הרחבת אזור הנוחות'. במהלך יום למידה זה למדנו, שיתפנו, התנסנו ועיבדנו על היכולת של כל אחד ואחת מאיתנו, להרחיב את אזור הנוחות שלו בחיי היום יום שלו במסגרת, לא דמיינו עד כמה יום למידה זה יהיה רלוונטי לאחר שבועיים בלבד ועד כמה נצטרך להרחיב את אזור הנוחות שלנו.
בניוזלטר מיוחד זה אנו רוצים לשתף אתכם/ן בחלק מהדרכים שחברי וחברות נבחרת STEMaianot משתמשים בהם בימים מורכבים על מנת לייצר קשר ולמידה משמעותית.
'בוקר לימוד חוויתי' / עמית רוטשטיין שק"ד דרכא
ביום 'היציאה לחופש' קיימנו בחטיבת הביניים 'שקד דרכא' 'בוקר לימוד חטיבתי' לקראת חג הפסח בפורמט של 'האוניברסיטה הפתוחה' ותוך שימוש בתכנת זום. במהלך הבוקר 8 מנחים (מורים הורים ותלמידים) הובילו מפגשי זום בנושאים שונים וכך הרצאות סיפורים טעמים ומנגינות נשזרו להכנה משמעותית לקראת החג הקרב. קיימנו 3 סבבים והתלמידים בחרו באיזו הרצאה להשתתף בכל סבב. מעבר לתוכן המשמעותי והערכי שעבר בהרצאות זכינו גם למפגשי אונליין בין תלמידים מכיתות שונות וגם בין תלמידים למורים שלא פגשו מאז השבתת הלימודים. אנו מקווים לשוב ולהיפגש במהרה פנים אל פנים ומאחלים רפואה שלמה לכל החולים.
(לחצו על התמונה להורדת המערך והקישורים)
המרכז למחול בקורונה / רויטל בית און צור מנהלת המרכז
איך שומרים על קשר כשלא נפגשים ? איך עוברים משגרת מפגשים של 3-5 שעות במשך 3-4 פעמים בשבוע, כל שבוע, ל-0 פעמים ?
לאור האתגרים שאיתם התמודדתי הקמתי אתר למרכז למחול שבו הכנסתי ד"ש מהמורים, שיעורים ותכני העשרה, לפי גילאים וסגנונות .
(קישור לאתר- https://sites.google.com/view/hamerazlemachol/%D7%91%D7%99%D7%AA?authuser=0)
גם בנש"ר הייתי שותפה להקמת אתר ויחד עם רוחמה, הכנסנו חומרים עבור הילדים שיוכלו לרקוד ולנגן בבית .
(קישור לאתר- https://sites.google.com/tzfonet.org.il/nesher/%D7%91%D7%99%D7%AA?authuser=1)
הדבר הכי ברור שמובן מהשבועות האחרונים הוא, שהמפגש האנושי כל כך חסר, התנועה והביחד הם המהות שלנו.
מתמטיקה מרחוק / בת אל גנגר בי"ס רימון
כשהודיעו שהלימודים מתקיים מרחוק חשבתי איך אני שומרת תחילה על נושאי הלימוד שבהם נגענו עד כה מבלי ליצור עומס על התלמידים/הורים. לכן התחלתי בחידה שמצאתי באינטרנט לכיתות ד' ושיניתי אותה שתתאים גם לכיתות ג'.
במשימות הבאות נגעתי בכל פעם בנושא אחר, עבודה שדורשת לא יותר מ- 10 דק'.
כשהזמן חלף התלמידים וגם ההורים הביעו משובים חיוביים וחשבתי מה עוד אני יכולה לעשות אחרת,
איך אני יכולה ל"נצל" את המשאבים הטכנולוגיים הזמינים לתלמידים - ולכן בניתי שתי משימות
משימה לכיתה ג' טריוויה בנושא כפל וחילוק, משימה לכיתה ד' משחק שאלות על כל החומר שלמדנו.
שלחתי לכל כיתה תאריך ושעה שבה נתקשר מרחוק דרך הפעילויות. היה משמח לראות את התלמידים נכנסים ומשחקים.
בניית המשימות הייתה עבורי טובה וחיובית - המשכתי בקו החשיבה שהוביל אותי לאורך התקופה, לאפשר הצלחות וחוויות חיוביות.
קישור לדוגמה לאתר - https://quizizz.com/join/quiz/5e78f7b29b349d001c575c4d/start?studentShare=true
משפחת גאון הירדן דרכא בנעלי בית / ורד בנדקיט
על מנת לשמור על קשר הפעלנו מפגשי העשרה לתלמידי ז'-י', הצוות בחר תחומי עניין עליהם הוא רוצה להעביר מפגש והתלמידים בחרו באיזה מפגש הם רוצים להשתתף, בנוסף הזמנו גם את ההורים, הסבים והסבתות להצטרך למפגשי העשרה גם כמנחים וגם וכמשתתפים. מוזמנים להתרשם מהמערכת. (לחצו על התמונה להורדת המערך והקישורים)
מה נשתנה בלימוד ההגדה / אחינעם דימנט שק"ד יסודי
התלמידים אצלי בכיתה ב' הכינו הילדים יצירה מרחוק...
התחלנו בביצוע שמש ידיעות עם מה שהתלמידים כבר יודעים על החג ומשם בזום הצגה עם תחפושות
כששוחחנו על יציאת מצרים וקריעת הים התלמידים התבקשו להכין חומרים מראש, אני הכנתי דגם של היצירה והילדים יצרו בבית ושלחו תוצרים.
היה כיף ליצור מרחוק!!

גנים בקורונה
גן תל תאומים / ליאת חורש
מרגע היציאה "לחופשה" בשל הקורונה אני מעבירה לילדים פעמיים בשבוע מפגש בzoom ובנוסף חילקתי לילדים על יד הדלת ערכה ליצירה ועבודה לבית בתקופה הקרובה + משחק לחג הפסח. הילדים שמחו והתרגשו שמצאו נפתעה ממני ליד הדלת.
גני ילדים ממלכתי / רביד תבור
בתקופה זו היה לי חשוב לחבר בין השגרה שקיימתי בגן, מידי יום שני, למצב הנוכחי.... שלחתי סרטון לווטסאפ, ואת שגרת הטיולים – הזמנתי אותם לקיים בבית, ולדמיין. מאוחר יותר שלחתי סרט ערוך עם התמונות מהטיוולים שלנו, לאורך השנה.



גן הדס רשפים / לימור יצחק
במהלך התקופה המורכבת הזו היה לי מאוד חשוב להבין את הצורך של הילדים וההורים ולנסות לתת להם את המענה המתאים ביותר עבורם, ומצד שני לנסות ולשמור על ההמשיכיות בתקופה זו. לאורך השבוע שלחתי סרטונים עם סיפורי לפני השינה, קיימנו קבלת שבת, סיפרנו על חג הפסח הקרוב ושיתפתי אותם בתיקיית ה- pinterest שלי לעבודות יצירה מצורך הקישור שתוכלו להנות גם אתם.. https://pin.it/4S4YCId
השפעת הקורונה על סיפור יציאת מצריים- גן מירב / עידית חרובי
מידי שנה סיפור יציאת מצריים מסופר לילדים בגן במפגשי בוקר/צהריים, מנסים לחוות את חוויות העבדות ביצירת לבנים מבוץ, חול, קש, חצץ ומים. אך השנה מצב הקורונה הכריח אותנו לספר את הסיפור אחרת. בכל יום הייתי נפגשת עם הילדים בזום ומספרת להם את הסיפור, לפגישות בזום היו מספר אתגרים * לא כל הילדים היו שותפים, *היו ילדים שחלק מהימים היו שותפים והיה קושי לשמור על רצף הסיפור. *מדיה חדשה בשבילי לה נחשפתי לראשונה זה עתה. *שליטה מרחוק על תרבות דיון עם רצון לנהל שיח בין המשתתפים. יחד עםהאתגרים היו גם חוויות חדשות
* שותפים נוספים לסיפור הורים ואחים.
בפגישה האחרונה כל ילד התבקש להביא הגדה ועסקנו קצת בהגדה. שרנו משירי ההגדה ושיחקנו משחק. כל ילד היה צריך להכין מבעוד מועד חפץ שמתחיל באות או מזכיר את מכות מצריים. עברנו על המכות וראינו מה החפצים שהילדים הביאו. עשינו גם חידון מסכם על סיפור יציאת מצריים. היה מאתגר ויצאתי עם סיפוק של יכולת ללמידה שונה ורצון להשתכלל במה שהמדיה יכולה לתת.
חשוב לציין שלפי הבנתי והשתתפות הילדים, הילדים וההורים צריכים זמן כדי להתרגל ולהתאים לעצמם את פונקציות הלימוד השונה.
ערכות מייקינג STEM / יאיר להמן ומור קרסין
במהלך השבוע האחרון פיתחנו, עיצבנו וארזנו ערכות מייקינג STEM ייחודיות בעידן טכנולוגי שיחולקו לכל ילדי עמק המעיינות מגיל שלוש ועד כיתה ו'. הערכות כוללות עשייה, התנסות ומלווה בשיעור ZOOM אשר מותאמות לתקופה מאתגרת זו של מצב הקורנוה.
מוזמנים להתרשם מהתהליך- https://bit.ly/2wMpTOr